Bemoedig een ander; spreek leven!

Door: Matthew Helland

Bemoedig een ander; spreek leven!

Gods stem verstaan voor jezelf en anderen is eigenlijk helemaal niet moeilijk of ingewikkeld. Het vereist wel kinderlijk geloof en de bereidheid om je nek uit te steken om iemand te bemoedigen, op te bouwen of te troosten. (1 Cor. 14:3). 

 

Graag deel ik wat praktische manieren waarop jij hierin kan groeien:

 Gebruik een willekeurig voorwerp of een plaatje van het spel ‘Kaarten op tafel’ om iemand te bemoedigen. Dit is heel leuk om op een avond te doen met je familie of vrienden. Neem de tijd om je waardering over elkaar uit te spreken aan de hand van de plaatjes of voorwerpen. Help elkaar om niet alleen te zien hoe jij de ander ziet, maar ook hoe jij denkt dat God de ander ziet.

 

Kies eens tien mensen uit je contactenlijst en stuur hen een persoonlijk bericht via bijvoorbeeld Whatsapp of Messenger. Zeg eenvoudig: “Hey, ik moest aan je denken en ik wil je bemoedigen dat…..” 

 

 Schrijf een kaart, stuur bloemen, een gift card, of maak een tekening voor iemand met een bemoedigende boodschap. Als je niet weet wat te zeggen, gebruik dan woorden van een Bijbeltekst, een lied of een plaatje waarmee jij deze persoon kan laten zien hoeveel God van hem/ haar houdt.  Als je kinderen hebt, bid dan samen met hen of God een bemoedigend beeld in gedachten wil brengen en laat ze dat als tekening opsturen. 

 

Wij zijn niet altijd gewend om zomaar complimenten en oprechte bemoedigingen van anderen te ontvangen. Maar het is echt heel leuk en je weet nooit hoe een gebaar of woord iemand kan raken. 

 

Leven en dood zijn in de kracht van onze woorden (Spr. 18:21), dus kies ervoor om vandaag Gods leven te verspreiden met jouw woorden en daden.



Bemoedig een ander; spreek leven!