De stoute schoenen aan na gebed

Door: Liesbeth Veldhoen

De stoute schoenen aan na gebed

In ons leven worden we geconfronteerd met uitdagingen en obstakels die onze relatie met God kunnen verstoren. Soms lijkt het alsof er ruis op de lijn is tussen God en ons. Deze ruis komt voort uit zonden die we begaan en keuzes die ons van de waarheid afleiden. Maar wat kunnen we doen om deze ruis te verminderen en onze verbinding met God te herstellen?

 

De oorspronkelijke betekenis van het woord zonde is: 'je doel missen'. Zonde kan vele vormen aannemen, zoals egoïsme, haat, bedrog, ontrouw,... Het schept afstand tussen jou en God; er ontstaat ruis op de lijn. 

 

Op een gegeven moment merkte ik tijdens gebed dat mijn lijntje naar boven niet goed was. God leek er niet te zijn. Ik vroeg aan God of Hij mij wilde laten weten wat er tussen Hem en mij instond. De naam van een vroegere vriendin kwam in mijn gedachten en ik begon al een vermoeden te krijgen. 

 

‘Ik merkte tijdens gebed dat mijn lijntje naar boven niet goed was.’ 

 

Ik bad nog eens en werd stil, zodat ik God tot mij kon laten spreken, en weer… haar naam. Toen bij een derde keer bidden weer die naam naar boven kwam, wist ik het zeker. Het was namelijk zo, dat ik rond m'n 18e jaar, tegen die bewuste vriendin gezegd had dat ik eigenlijk geen vriendin meer van haar wilde zijn. Op dat moment had ik niks met God en blijkbaar dus ook geen empathisch vermogen. Eén en ander had ik niet zo tactisch verwoord en nu maakte God mij duidelijk dat ik hard en bot was geweest. Oeps! Ik had haar gekwetst en God wilde dat ik haar mijn excuses ging aanbieden. 



De stoute schoenen aan na gebed

Daar liet ik eerst maar eens een paar dagen overheen gaan. Maar ja, die vrede in mijn hart wilde ik terug. Dus er zat niks anders op, dan naar haar toe te gaan. Uiteindelijk heb ik op een zaterdagmiddag de stoute schoenen aangetrokken en ben ik gegaan. Ik zei: 'Heer, U wilt dat ik dit ga doen. Zorg er dan ook alstublieft voor dat ze thuis is'.

 

 ‘God wilde dat ik haar mijn excuses ging aanbieden.’

 

Ik belde bij haar aan en ze deed de deur open. Ik stamelde wat en daar kwamen de waterlanders. Ze luisterde naar mijn verhaal en ik vroeg haar om me te vergeven als ik haar gekwetst had. Ze zei meteen ‘ja’. Ik was zo dankbaar. Als wij gehoorzaam zijn, zegent Hij!

 

Inmiddels is ze één van mijn beste vriendinnen. We gaan zelfs samen op vakantie.

 

Dus ervaar jij ruis op de lijn? Voel je dat de verbinding er even niet is? Vraag God dan wat er loos is. Hij wil niets liever dan een relatie met jou!