Fluister? Wat wil dat zeggen?

Missie & Visie

Fluister? Wat wil dat zeggen?

Onze eerste volledige editie ligt in je handen! Misschien heb je in de afgelopen maanden al een kijkje genomen in onze mini-editie, of gescrold door onze website of social media. Maar misschien is dit ook het eerste geluid dat je hoort over Fluister. Dan vraag je je misschien af wat ‘Fluister’ inhoudt, wat je als lezer/ partner kunt verwachten van dit blad (of meer dan dat?) en… waarom Fluister een stem zal zijn die het waard is om te laten klinken? We gaan daarover in gesprek met Wim Kamphorst, oprichter van Fluister, en leggen hem een aantal vragen voor. 

 

Vanuit welk verlangen is Fluister ontstaan?

Mijn leven is veranderd doordat ik Gods stem hoorde en ervoor koos om Hem te volgen in wat Hij te zeggen had. Sindsdien is Zijn stem de rode draad in mijn leven. En Hij spreekt niet alleen tot mij voor mijzelf, maar ook voor anderen. Kortom; ik leef door en voor Zijn stem! Mijn groeiproces hierin was wel een moeilijke en eenzame weg. Er waren niet veel mensen die geloofden dat God vandaag de dag nog spreekt, of alleen bij uitzondering. Om anderen (en elkaar) te helpen bij deze ontdekkingstocht van het verstaan van Gods stem ben ik Fluister opgestart.

 

Wat is het doel van Fluister? 

Mijn verlangen is dat Fluister een plek biedt waar mensen kunnen groeien in geloof om Zijn stem te verstaan. We willen een rijke bron van kennis én ervaringen zijn voor mensen die hongerig en dorstig zijn naar God en naar Zijn levende woorden. Een veilige oefen- en groeiplek, om samen te leren Luisteren naar Zijn Fluisteringen, vanuit de overtuiging dat Hij spreekt! 

 



Fluister? Wat wil dat zeggen?

Op welke manieren zal Fluister zoal actief zijn?

Wij willen materialen ontwikkelen om mensen te informeren, activeren en bemoedigen om Zijn stem te verstaan. Dit willen we doen door twee à drie keer per jaar een magazine uit te brengen, met daarin inhoudelijke Bijbelstudies, uit het leven gegrepen verhalen, inspirerende getuigenissen en nog meer. Daarnaast willen we boeken schrijven, een online platform aanbieden, en ook samenkomsten zoals trainingen en conferenties organiseren, zodat we elkaar kunnen ontmoeten en ons in de praktijk uit kunnen strekken naar het verstaan van Zijn stem. 

 

Welke gezichten schuilen er achter ‘Fluister’? 

Met een klein kernteam staan we aan de wieg van het Fluister magazine. Maar juist partnerschap vinden we heel belangrijk; samenwerking met kerken, organisaties, mensen die het verlangen delen om te horen en leven naar wat Hij spreekt! Zo hopen wij met elkaar een cultuur te bouwen in Nederland waarbij het verstaan van Zijn stem hoort bij het leven van alledag, als Zijn kinderen! Een verscheidenheid aan mensen en kerken, met eenzelfde verlangen: samen Zijn stem horen én laten horen, over kerkmuren heen!