Gods liefde delen in de kraamweek

Door: Mery

Gods liefde delen in de kraamweek

Laat ik mijzelf eerst even voorstellen. Ik ben Mery Jaspers. Al bijna 35 jaar ben ik de vrouw van Hans en samen hebben we vijf dochters en een zoon gekregen. Sinds twee jaar mogen we ook de titel opa en oma dragen. 

 

Nu heb ik het voorrecht om alweer vijf jaar werkzaam te zijn als kraamverzorgende. Als mensen mij als kraamverzorgende over de vloer krijgen, krijgen ze Jezus erbij, want Hij woont in mij. Mijn gebed is dat de gezinnen iets van Gods liefde mogen ervaren in deze bijzondere week in hun leven.

 

Vaak is er in die kraamweek wel een moment om iets te delen over het geloof. God is de Schepper van het wonder dat in de wieg ligt, dus vaak is dat de aanleiding voor een gesprek.

 

‘Als mensen mij als kraamverzorgende over de vloer krijgen, krijgen ze Jezus erbij.’ 

 

Regelmatig hoor ik verhalen van mensen die het geloof van huis uit wel hebben meegekregen, maar ergens onderweg in hun leven verwond of teleurgesteld zijn geraakt, waardoor ze een ander beeld van God hebben gekregen. Ik moedig ze dan aan om de Bijbel te lezen. Daarin staat zoveel over de liefde van God als Vader, over Jezus die Zijn leven gaf voor ons, en over onze geest die verbonden mag zijn met de Heilige Geest. Dat is de waarheid en de waarheid maakt werkelijk vrij!

 

Mijn werk bestaat (tussen de kraamweken door) ook veel uit wachten. In deze wachttijd vraag ik God of Hij me op de juiste plek, in het juiste gezin, wil brengen. Ik bid voor de aankomende bevalling en de baby die geboren gaat worden. 

 

 ‘In deze wachttijd vraag ik God of Hij me op de juiste plek, in het juiste gezin, wil brengen.’ 

 

Laatst had ik nog een mooie ervaring tijdens een bevalling. Deze dame was te gast in het geboortezorghuis, waar ik assisteer bij bevallingen. Tijdens de ontsluiting was er wat extra hulp nodig van het ziekenhuis. Daarvoor moest ze één verdieping naar boven, maar alles was daar vol, dus zou ze per ambulance overgebracht moeten worden naar een ander ziekenhuis. Tijdens het wegzuchten van de weeën bad ik voor een andere oplossing en ik ervoer dat zij daar ook voor bad. De verloskundige kwam vervolgens vertellen dat er boven toch een plekje was vrijgekomen. 

 

Ik zei: ‘Ik weet niet of jullie iets met het geloof hebben, maar ik heb hiervoor gebeden.’ ‘Ik ook,’ zei deze dame. Dat zijn kostbare momenten, waarin we mogen ervaren hoe lief Hij ons heeft.

 



Gods liefde delen in de kraamweek