In mijn werk mag ik samen creëren met Hem

Door: Jennifer Bakermans-Henkel

In mijn werk mag ik samen creëren met Hem

In het dagelijks leven ben ik, Jennifer Bakermans-Henkel (38) creatief christencoach. Ik coach met veel liefde christelijke creatievelingen: kunstenaars, ondernemers, theatermakers, zangers, filmmakers, fotografen,… mensen die met creatieve werkvormen bezig zijn, vanuit Bijbelse waarden.

 

In mijn coachatelier Atelier Agape mag ik mijn drie grote liefdes combineren: God, kunst en coaching. Hier kan ik mijn jarenlange ervaring als docente kunst, kunstenares en coach in kwijt. 

 

Na een huwelijk met een verslaafde man was er helaas een scheiding en burn-out nodig om iets heel nieuws met God te gaan doen. Ik kwam bij een christen-counselor terecht en na een aantal gesprekken herkende hij dat ik creativiteit nodig had. Hij gaf me penselen en een leeg doek en daarmee begon iets nieuws… 

 

Het maken van kunst - samen met God - werd tijdens mijn herstelproces mijn manier om met Hem te communiceren. Ik merkte dat God mijn littekens gebruikte om een heel nieuw kunstwerk te maken van mijn leven. Creativiteit kwam terug in mijn leven! Ik ging weer zingen en kon weer genieten van schoonheid.

 

 “Ik merkte dat God mijn littekens gebruikte om een heel nieuw kunstwerk te maken van mijn leven.” 



In mijn werk mag ik samen creëren met Hem

Ik liet me omscholen tot creatief coach. Deze combinatie van beeldende therapie en coaching was voor mij een waar feestje. Toch merkte ik tijdens de opleiding ook dat er veel alternatieve zaken bij werden gehaald. Bach bloesems, chakra kleuren, tarotkaarten en meer. Dit alles staat voor mij als creëren vanuit een niet-Bijbelse bron. Tijdens die opleidingsdag sprak ik mijn verlangen uit naar God; mijn verlangen naar Zijn waarheid over kunst en creativiteit. Zo is mijn coachpraktijk Atelier Agape geboren.

 

 “God spreekt tot mij door middel van penseelstreken en potloodstrepen.” 

 

En nu mag ik iedere dag God ontmoeten in mijn werk door middel van creativiteit. Voordat ik aan het werk ga, spreekt God eerst tot mij door middel van penseelstreken en potloodstrepen. Door deze uitingen van kunst ervaar ik verbinding met Hem. Ik mag samen creëren met Hem! En ook in het contact met cliënten helpt kunst mij om een hart-tot-hart connectie te ervaren met de ander. Samen brengen we de gemaakte kunstwerken als gebeden voor Gods troon. Heel bijzonder! En dat gun ik iedereen!

 

Heb je vragen of opmerkingen neem dan gerust contact met ons op. Contact