Jezus als Heer van mijn fysiopraktijk

Door: Mattheo

Jezus als Heer van mijn fysiopraktijk

Mijn naam is Mattheo van der Horst. Ik ben getrouwd en vader van drie prachtige kinderen. Tweeënhalf jaar geleden ben ik mijn eigen praktijk gestart in Doornspijk, waar ik zelf ook werkzaam ben als fysiotherapeut.

 

God sprak destijds duidelijk in mijn gedachten dat ik contact op moest nemen met een specifieke man in Doornspijk, waar deze praktijk eerst van was. Dat heb ik eerst niet gedaan, omdat ik het niet durfde. Toen ik diezelfde week nog een aantal overduidelijke tekenen van God ontving, ben ik alsnog een bakje koffie met deze man gaan drinken, zonder te vertellen waar ik specifiek voor kwam. De voormalig eigenaar vertelde dat hij gebeden had of God iemand op zijn pad wilde brengen aan wie hij de praktijk over mocht dragen. Zonder Gods leiding had ik deze stappen nooit gezet, maar Zijn zegen rustte erop!

 

God is de meest liefdevolle Vader Die er is, dus Hij praat tegen ons, als wij de tijd nemen om te luisteren. Daarom begin ik ‘s ochtends mijn dag in stilte, om te horen wat God tot mij wil zeggen. Ik merk namelijk dat als ik de controle houd, er aardse dingen gebeuren. En als ik de controle overgeef aan God, dan gebeuren er iedere week wonderen. Zonder Hem zou ik deze onderneming nooit kunnen draaien!

 

 ‘Zonder Gods leiding had ik deze stappen nooit gezet!’ 

 

Zo heb ik op een gegeven moment twee baliemedewerkers aangenomen, nog voordat ik werk voor ze had, omdat God dat zei! Dit heb ik in vertrouwen gedaan en nu draaien ze op administratief vlak de hele toko in de beide praktijken. 

 

Inmiddels hebben we namelijk ook een praktijk in Nunspeet. Ook bij die praktijkovername heb ik (naast een financieel adviseur) God betrokken bij de financiële afhandeling. Het tegenbod dat wij kregen was drie keer zo hoog als dat wij zelf hadden geboden. Toch zei God tegen mij dat ik dit bod moest accepteren, dus heb ik deze stap in vertrouwen gezet. Vervolgens wilde de verkopende partij er met de prijs tussenin gaan zitten, omdat ze het zo bijzonder vonden dat ik dit alles met God deed.

 

De naam van de fysiopraktijk is Kurios, wat ‘mijn Jezus, mijn Heer’ betekent. Hij zal de praktijk leiden én ook voor het personeel zorgen. Vaak laat God het mij ook weten als het niet goed met iemand gaat.  Als personeelsleden daar behoefte aan hebben, dan bid ik met ze. Niet iedereen van het team is christen, maar ik ben er om te getuigen, niet om te overtuigen! 






Jezus als Heer van mijn fysiopraktijk