Kinderen coachen met de Heilige Geest

Door: Lotte Bloem

Kinderen coachen met de Heilige Geest

Samen met mijn man Manuel heb ik, Lotte Bloem (39), drie mooie tieners om op te voeden. Dit is ons belangrijkste ‘werk’. Daarnaast heb ik een eigen praktijk, waar ik kinderen coach, samen met God. 

 

Voordat kinderen (of ouders) een coachingstraject bij mij starten, vraag ik in gebed aan God om richting en visie. De indrukken schrijf ik op een kaartje. Heel vaak geven die precies de kern weer van wat we mogen doen.   

 

Zo begin ik ook elk jaar met bidden en vasten, om te ontdekken wat Gods plan voor dat jaar is. Eerst schrijf ik mijn eigen plannen op. Daarna vraag ik wat Gods plannen zijn. Zo hebben wij al een keer een piano voor onze dochter gekocht, heb ik mij laten dopen, is er een training voor kinderen (‘Sterker door Jezus’) uit ontstaan, weet ik of ik nog op de juiste plek zit met werk en schrijf ik nu een kinderboek met getuigenissen van kinderen in gebed.

 

Naast het coachen ben ik ook werkzaam in het basisonderwijs, waar ik kinderen ondersteun die Nederlands als tweede taal spreken. Zes jaar geleden kreeg ik mijn eerste eigen taalklasje. Zelf volgde ik toen de cursus: ‘Luisterend bidden’. In al mijn enthousiasme wilde ik blijven oefenen. Ik dacht: ‘Dit kunnen kinderen vast ook’, en legde ze uit: ‘We gaan voor dit meisje bidden. Ik ben een paar minuutjes stil, zodat jullie kunnen kijken of je iets voor haar kunt zien of in je gedachten krijgt’. Ze kregen niet iets voor haar, maar wel allemaal iets voor zichzelf!

 



Kinderen coachen met de Heilige Geest

Overal waar ik kinderen ontmoet, probeer ik ze in de aanwezigheid van God te brengen. Op school gaan we soms een minuutje bidden voor ‘plaatjes’ in onze gedachten. Sommige kinderen zitten erbij alsof ze een VR-bril op hebben. Maar ook op het schoolplein, ben ik altijd alert, op wat er bij kinderen gebeurt. Of bij onrust in de klas, vraag ik God om hulp. Zo kreeg ik een keer de indruk om hardop iets uit te spreken, waardoor er direct weer rust kwam.

 

 ‘Overal waar ik kinderen ontmoet, probeer ik ze in de aanwezigheid van God te brengen.’ 

 

God zorgt voor herstel bij veel kinderen (en ouders), doordat ze in gebed Jezus ontmoeten met hun geestelijke ogen, oren, smaak, reuk of gevoel. Jezus haalt pijn weg en geeft iets nieuws. Hij bevestigt ze op hartsniveau in hun identiteit in Christus. Of ze maken geweldige avonturen mee. Ik sta er zelf van te kijken, welke hemelse dingen de kinderen zien en meemaken. Dagenlang ben ik blij over dat wat God in het leven van een kind heeft gedaan. De Heilige Geest is de beste therapeut! 

 

Stap uit! Dan zal je leven één groot avontuur zijn, zoals God dat voor jouw leven heeft bedacht!

 

Heb je vragen of opmerkingen neem dan gerust contact met ons op. Contact