Kweken in Zijn bijzondere schepping

Door: Hans Jakobs

Kweken in Zijn bijzondere schepping

Mijn naam is Hans Jakobs en van jongs af aan heb ik een passie voor natuur. Al in mijn vroegste herinneringen liet ik eikels, kastanjes en bloemenzaden opgroeien in mijn eigen kleine tuintje. Ook was ik regelmatig te vinden op de boerderijen rondom mijn ouderlijk huis, want naast natuur was ik gek op trekkers!

 

Op 13-jarige leeftijd leerde ik God kennen via een interkerkelijke jeugdgroep bij mij om de hoek. Een familielid nam mij mee en er ging een wereld voor mij open. God bestaat en Hij is echt! Wat een blijdschap geeft dat!

 

Deze combinatie maakte dat ik na het voorgezet onderwijs een mbo-opleiding ben gaan volgen, met als richting akkerbouw. Een opleiding die planten, natuur en het machtige machinegeweld van trekkers samenbracht. Gelijk na mijn studie ging ik werken in ‘de polder’. En misschien zag ik het toen nog niet, maar nu kan ik zeggen dat hier de hand van God al zichtbaar was in mijn werkende weg. Ondanks dat in die tijd niet alles rozengeur en maneschijn was, bloeide ik op in de polder en ontwikkelde ik me enorm.

 

In deze periode groeide mijn interesse in de Heilige Geest en in hoe Hij mij graag wil hervormen in mijn denken en handelen. Hij liet mij zien dat de schepping een heel krachtig en bijzonder iets is. Een mysterie waarin zoveel waarheid verborgen ligt, dat men een leven nodig heeft om te ontrafelen wat het voor ons kan betekenen. Zowel in ons beeld van God, als met betrekking tot onze fysieke en mentale gezondheid. Hij liet me zien dat er een alternatieve weg is in het bedrijven van landbouw. Eén die goed is voor mens en milieu én passend in alle tijden. 



Kweken in Zijn bijzondere schepping

“Hij liet mij zien dat de schepping een heel krachtig en bijzonder iets is.” 

Deze geschiedenis maakte dat ik een aantal jaren terug een bedrijfje ben begonnen, genaamd ‘de Vrije Boer’, met als doel te kweken op een manier die goed is voor de schepping. Ik heb het verlangen dat het een plek mag zijn waar ieder mens, met welke geschiedenis dan ook, welkom is en Hem mag vinden.

Gelukkig ben ik nog maar 32 jaar oud en staan er hopelijk nog heel wat jaartjes werken klaar. Achteraf kan ik zien dat iedere stap in mijn werkende leven een stap met God is geweest. En ik ben heel nieuwsgierig naar wat er allemaal nog meer op mijn pad gaat komen!