Laat je inspireren door Gods Woord!

Door: Wim

Laat je inspireren door Gods Woord!

De Bijbel is een boek vol profetieën, waardoor het een profetisch boek is. Er zijn meer dan 300 profetieën over het leven van Jezus te lezen in de Bijbel. Daarnaast kan de Heilige Geest je inspireren als je Gods Woord leest, wat het opnieuw profetisch maakt.

 

Profetie en ‘het profetische’ betekent in feite dat je je laat inspireren door iemand. Mijn verlangen is om geïnspireerd te worden door de Heilige Geest als ik de Bijbel lees.

 

Graag deel ik een aantal stappen met je, die je zouden kunnen helpen bij het leren luisteren terwijl je Gods Woord leest:

  • Kies de Bijbelvertaling die je het prettigst vindt om te lezen. Zoek vervolgens een Bijbelverhaal, Bijbelboek of hoofdstuk uit en begin dat te lezen. Zorg ervoor dat je aantekeningen kunt maken terwijl je leest.

  • Lees de Bijbel totdat je iets van God ervaart. Dat kan vrede, blijdschap, gerechtigheid, liefde,… zijn. Dit is het moment waarop de tekst in de Bijbel profetisch wordt en je inspireert. Het raakt je hart. 

  • Schrijf op welke woorden je raken en wat je er eventueel bij denkt of ervaart. 

  • Blijf de Bijbel op deze manier lezen, in welke situatie je je ook bevindt. Of je nu blij bent, moe, verdrietig of boos. Leer Gods woorden te ontvangen in alle seizoenen van je leven.

 

Soms ervaar je pas na 30 minuten lezen dat God tot je spreekt en soms al na 30 seconden. Maar als je gelooft dat Hij elke dag tot je wil spreken, dan lees je door totdat Hij je hart heeft geraakt. 

 

Zo leefde Jezus ook vanuit de woorden die Hij van God ontving. Hij reageerde niet op nood of problemen, maar handelde vanuit dat wat Hij Zijn Vader had horen spreken!