Vraag en antwoord

Door: Wim en Dyonne

Vraag en antwoord

Laten we met elkaar in gesprek gaan, aan de hand van veelgestelde vragen over het verstaan van Gods stem. Dyonne en Wim geven je hun kijk erop. Ze weten niet alles, maar hebben samen in ieder geval meer dan twintig jaar ervaring in het volgen van Jezus.

 

Vraag: Hoe weet ik of een indruk van God komt? 

Dyonne: “Soms heb ik wel moeite om dat te onderscheiden. Het helpt mij om tijd door te brengen met Jezus (Zijn woorden). En het heeft mij geholpen om negatieve gedachten als die van de duivel te bestempelen en liefdevolle woorden als die van God.”

 

Wim: “Wat mij hierbij helpt, is het volgende kader: als het in het leven en de waarheid van Jezus past, dan geeft dat mij groen licht. Als het niet past, dan zal ik het niet snel accepteren als een indruk van God.”

 

Toevoeging: De stem van God klinkt zelden als een externe, zware stem, zoals je in sommige films hoort. Het is vaak een stem in je eigen hart. Maar ook vrede en vreugde kunnen richting. Probeer uit te stappen in geloof, als je denkt dat God spreekt. En leer ervan als het toch niet God blijkt te zijn (óf juist wel). Als bepaalde indrukken grote gevolgen hebben in de toekomst, zoek dan volwassen christenen op om samen te onderzoeken of deze van God kunnen komen of niet. 

 

Vraag: Beantwoordt God ook mijn gebeden? 

Dyonne: “Jazeker! Ik heb om hulp geroepen toen ik 14 jaar oud was. Ik zat in een verschrikkelijke periode en voelde me ongelukkig. God antwoordde door in te grijpen in mijn leven. En zo ervaar ik dat vaker. Hij antwoordt altijd, maar ik moet wel goed opletten, want Hij antwoordt op Zijn tijd en Zijn manier. Je moet wel ook openstaan voor antwoorden die je liever niet wilt horen. Hij heeft het beste met je voor!”

 

Wim: “Ja, daar sluit ik me bij aan. Soms luisteren we niet en kunnen we het idee hebben dat we in een seizoen van droogte zitten of voor de 100ste keer rond dezelfde berg lopen. Maar ik geloof dat God antwoord wil geven op al onze vragen. Het is Zijn verlangen om met ons te communiceren!”

 

Toevoeging: Soms kan het stil lijken tijdens het verwachten van Zijn antwoorden. Het kan zijn dat Hij al heeft gesproken, maar dat je Zijn stem niet hebt herkend. Bijvoorbeeld als je verwacht dat Hij zal spreken via een Bijbeltekst, maar dat Hij spreekt door een diepe vrede in je hart. Het is een leerproces om Zijn stem te verstaan, waar we allemaal in mogen blijven groeien, ons leven lang!

 



Vraag en antwoord

Heb je vragen of opmerkingen neem dan gerust contact met ons op. Contact