Zien en doen wat de Vader doet

Door: Rick van Wingerden (Riverbanks)

Zien en doen wat de Vader doet

‘Ik zie wat de Vader doet en doe dat,’ zegt Jezus in Johannes 5:19. Ik houd van deze tekst! 

 

Op de berg ontmoette Jezus de Vader van aangezicht tot aangezicht, om te zien wat de Vader doet. Zodat Hij vervolgens de berg af kon gaan met missie en kracht, vol van genezing en wonderen (het hemelse normaal). Stille tijd is voor mij dan ook niet stil, maar een apart gezette tijd om oog in oog te komen met mijn Schepper en onze harten samen te laten smelten. Ik ben heel eerlijk naar Hem over alles wat ik beleef en voel. Daarnaast wil ik Gods hart zien over mij, anderen of situaties. Het diepste verlangen van mijn geest is om gehoorzaam te zijn, te zien wat God doet en dat te doen. 

 

‘Stille tijd is voor mij dan ook niet stil, maar een apart gezette tijd om oog in oog te komen met mijn Schepper.’

 

In mijn tijd met God kwamen in mijn hart de volgende woorden op: ‘Wanneer je een zeilboot koopt, noem hem dan Jireh.’ Ik was verbaasd en reageerde: ‘God, ik heb een zeilboot altijd als iets symbolisch gezien, als een manier van leven geleid door de Heilige Geest, en nu spreekt u over een letterlijke zeilboot?’ In de tijd daarna begon ik meer vragen te stellen. ‘Hoe ziet Jireh eruit? Wat gaan we doen? Waar kunnen we gaan zoeken?’ Een avontuur met God was gestart. In deze specifieke vraagstukken bidden mijn vrouw Annemiek en ik los van elkaar. We stellen ongeveer dezelfde vragen aan God en vergelijken de antwoorden met elkaar. 

 

Inmiddels reizen we samen - geleid door God - letterlijk over de wereld. Samen geven we vorm aan Riverbanks, onze bediening die gericht is op ‘zien wat de Vader doet, dat doen en anderen helpen dat ook te doen’. Dit alles is geboren in onze tijd met God, in het ‘op de berg zijn’. Daar ontvangen we van Hem hoe we werkelijk bedoeld zijn en wat we te doen hebben, zodat Hij in ons op kan staan, zoals Hij is.

 

Door alle avonturen en processen heen hebben we echter ook geleerd dat het Zijn hoofdmissie is om ons te ontmoeten en ons hart en karakter te vormen. Hij heeft relatie veel hoger staan dan een opdracht (voor Hem) afronden! Hij wil geen opdrachtgever zijn, maar een Vriend en Vader. Waar wij komen met onze agendapunten, zijn Zijn agendapunten soms heel anders. Hij wil je ontmoeten, je verfrissen en je overspoelen met Zijn liefde. Laten we er vooral naar verlangen om op Hem te lijken!



Zien en doen wat de Vader doet