Een rechtvaardig gebed op de dansvloer

Getuigenis

Een rechtvaardig gebed op de dansvloer

Paul*: In een periode in m’n leven waarin ik nog met één been in de kerk en één been in de wereld stond, was ik op een houseparty. Er klonk opzwepende muziek, ik voelde de bastonen dreunen en om me heen zag ik allemaal kaalgeschoren hoofden. Eigenlijk was ik er met tegenzin en wilde ik naar huis, maar de eerstvolgende trein reed pas weer de volgende ochtend. 

 

De tijd verstreek en ik stond bij de dansvloer. Voor mij zag ik een man dansen en God liet me in een beeld zien dat deze man danste als een marionet, onder controle van de duisternis. Het verlangen kwam in mij op om voor deze man te bidden. Tegelijkertijd hoorde ik een stemmetje in mijn hoofd: ‘Dat heeft toch helemaal geen zin’. Dit werd tegengesproken door een stem in mijn andere oor: ‘Het gebed van een rechtvaardige vermag veel.’ Deze zin werd een paar dagen eerder door iemand over mij uitgesproken.

 

Ik bad een kort en simpel gebed in mijzelf: ‘Heer, wilt U deze man laten zien dat het niet goed is wat hij nu doet?’ De man keek op dat moment verschrikt om zich heen. Je zag hem als het ware wakker worden en hij liep de dansvloer af.

* De namen zijn gefingeerd, maar bekend bij de redactie.