‘Kom tot de Vader’

Door: Judith

‘Kom tot de Vader’

Al een tijdje liep ik rond met de gedachte om mij te laten dopen, maar er was steeds iets wat mij ervan weerhield. Op een gegeven moment ben ik bij Youth Alpha terechtgekomen, waar ik inmiddels ook meerdere keren als leiding heb meegedraaid. Tijdens ons laatste Alpha-weekend kreeg ik een appje van mijn zus dat ze zich ging laten dopen. Ze was bij een weekend van Roots* en werd geraakt door het lied ‘Kom tot de Vader’. Dit lied heeft een diepe betekenis voor ons beiden. We zongen dit namelijk op het sterfbed van mijn vader. 

 

Ze maakte de keuze om zich te laten dopen en vroeg aan mij of ik ook kwam. Natuurlijk wilde ik hierbij zijn, dus ging ik eerder weg bij het Alpha-weekend. Tijdens de autorit had ik Groot Nieuws Radio aan staan en bad ik tot God: ‘Heer, als dit ook voor mij het moment is om me te laten dopen, wilt U mij dan ook dit lied laten horen?’ Maar de hele rit kwam het lied niet voorbij. 

 

Ik nam plaats in de dienst en tijdens het welkomstwoord werd er aangegeven dat er ruimte was als je je wilde laten dopen. Toch dacht ik: het is nog niet mijn moment. Totdat de band het eerste lied begon te spelen: ‘Kom tot de Vader’. Wat was dit een bijzonder moment! God riep mij en ik kon niet meer blijven zitten. ‘Ja, ik wil!’

 

Achteraf hoorde ik van de band dat zij op het allerlaatste moment besloten hadden om de dienst met dit lied te beginnen. Wat bijzonder hoe God dit geleid heeft!

 

* Roots is een vervolgcursus op de Alpha-cursus