Lekke banden bij de Schipholtunnel

Door: Jaïro

Lekke banden bij de Schipholtunnel

Jaïro: Toen ik net mijn rijbewijs had, besloot ik eens op ‘het droge’, op de stoep bij ons voor, een autowiel te verwisselen. Dat zou helpen als ik echt een lekke band kreeg en er nood aan de man was. Niet wetende dat ik in de week erop het geleerde in de praktijk zou brengen…

 

Als gezin reden we na de kerkdienst in de auto door de Schipholtunnel. Halverwege de tunnel begon opeens de auto te ratelen en minderden we vaart. Eenmaal uit de tunnel parkeerden we de auto op de vluchtstrook en zagen dat we een lekke band hadden. We vervingen de band voor een ‘thuiskomertje’. Binnen vijf minuten, omdat de wiel-wissel-truc nog vers in m’n hoofd zat.

 

Toen we bijna wilden wegrijden stopte er een rood autootje met een oma achter het stuur. Ze beefde en  besefte niet echt wat er aan de hand was. Ook zij bleek een lekke band te hebben, maar geen stress, dit zouden we voor haar fixen. In recordtijd hadden we haar wiel vervangen, gaven we de ‘bloemengroet van de gemeente’ door aan haar, samen met een evangelisatie-traktaatje. We zwaaiden haar uit toen ze weer invoegde in het snelwegverkeer.

 

Als Jezus van A naar B gaat, gebeuren er vaak allerlei dingen onderweg. Ook als wij onderweg zijn, brengt God dingen op ons pad. Vaak ben ik gehaast of zie ik het niet. Daardoor mis ik wel eens Gods fluisterende stem. Toch gebeurt het vaak, letterlijk onderweg.



Heb je vragen of opmerkingen neem dan gerust contact met ons op. Contact