Samengeweven

Door: Petra

Samengeweven

Dit schilderijtje ontstond biddend en aanbiddend, met het liedje 'Samen' van Elly en Rikkert in m’n hoofd. ‘Één voor één, steen voor steen. Niet alleen, maar samen, zijn wij het huis van de Heer.’

 

Daarbij moest ik denken aan stof. In de kern begint stof met losse vezels, die samengebracht worden in draden en vervolgens samengeweven tot stof. Van die stof worden prachtige en praktische dingen gemaakt. Denk daarbij aan een trui of een zeil van een schip.

 

Net zoals draden samenkomen in een stof en 'één worden', is dat ook het geval bij volgers van Jezus die samenkomen en met elkaar delen. We zijn geen losse vezels - opzichzelfstaande mensen -  maar vormen samen het Lichaam van Christus. God heeft ons nooit bedoeld om alleen te zijn. Hij maakte ons voor verbinding, met Hem en met de ander.

 

Samen. Daar zit zo'n grote kracht in.

 

God nodigt je uit om échte verbinding aan te gaan met de mensen om je heen. Eerlijk, oprecht, kwetsbaar en met open oren en een open hart.

 

Hij nodigt je uit om de relaties die je hebt met Hem te delen. Eerlijk, oprecht, kwetsbaar en met open oren en een open hart. Zodat er in die verbinding - net als bij een trui - warmte kan ontstaan. En - net als bij een zeil - stuwkracht en richting.

 

Samen. Daar zit zo'n grote kracht in!