Vandaag is vandaag, morgen komt later

Door: Matthé

Vandaag is vandaag, morgen komt later

Matthé: Samen met mijn vrouw Gerda wandelde ik in 2019 in zesentwintig dagen het Pieterpad, een langeafstandsroute van 498 km. Vooraf hadden we tien overnachtingen gepland. De overige boekten we tijdens ons wandelavontuur. Ons thema was ‘Vandaag is vandaag, morgen komt later’. Ik vond het spannend. ‘Zouden we slaapplekken kunnen regelen en zonder blessures samen ons einddoel halen?’

 

Hoe bijzonder was het dan ook dat op de wand van een B&B ons thema te lezen was: ‘Gisteren was, morgen moet nog komen. Dit is de dag die de Heere gemaakt heeft. Leef vandaag!’ Dat juist dit schilderijtje op onze kamer hing, gaf mij kracht. 

 

Tijdens de verdere wandeling viel mijn oog op een kapotgescheurde Bijbel. Ik schrok! ‘Waarom heeft iemand een Bijbel aan flarden gescheurd?’ De pijnlijke gebeurtenis kreeg echter een positieve wending. Ik pakte een bladzijde van de grond en las Psalm 32:8, de tekst die als een rode draad door mijn leven loopt. “Ik onderwijs u en leer u de weg die u moet gaan. Ik geef raad, mijn oog is op u.” Deze krachtige woorden werden geschreven op de wand van een kamer in mijn hart. Om nooit meer te vergeten! ‘Gods oog is op ons, ook nu!’ De bladzijde heb ik bewaard en ligt op mijn werkkamer onder een glazen stolpje.

 

We hebben genoten van het avontuur en zijn dankbaar dat wij het gezamenlijke einddoel hebben bereikt.