Vertrouwen op de Voorziener

Door: Sharon

Vertrouwen op de Voorziener

In augustus 2022 vroeg Jordie mij ten huwelijk. Een jaar later stond de bruiloft en het samen wonen gepland. We hadden dus een huis nodig, maar dat was niet vanzelfsprekend met de huizenmarkt. Er waren twee opties: ons eigen plan trekken en zélf kiezen waar we wilden wonen, óf de controle overgeven aan God en Hem het plan voor ons huis toevertrouwen. Wij kozen voor het tweede.

 

Het was een hele beproeving, helemaal naarmate de maanden verstreken. We hadden geen enkel zicht op een woning. Een jaar lang hebben we gebeden. Steeds weer stelde God ons gerust: ‘Het komt goed, Ik ga voorzien.’

 

Hoe dichter we bij de bruiloft kwamen, hoe spannender het werd. We vertrouwden God, maar soms kwam twijfel om de hoek kijken. Ook mensen om ons heen stelden vragen. ‘Wat als jouw God niet gaat voorzien?’ Dat was moeilijk, maar we bleven vertrouwen. Door Bijbelteksten, woorden en beelden bleef God bevestigen dat Hij ging voorzien. Zo kreeg ik twaalf weken voor de bruiloft een tekst van God: ‘Voor uw huis zou Ik alles willen doen.’ We hielden vast aan Zijn beloftes. 

 

Uiteindelijk heeft God negen weken voor de bruiloft voorzien in een huis; een getuigenis van hoe liefdevol en trouw Hij is.