Zijn woord voor jou!

Door: Jantien van Oers

Zijn woord voor jou!

Mijn naam is Jantien van Oers. Ik ben 67 jaar en een kind van God. Al lange tijd schilder en teken ik en maak ik mooie schilderijen. 

 

God spreekt regelmatig tot mij door mij een droom of een beeld te geven. Soms opeens, soms als ik Hem erom vraag. Dat kan tijdens een zangdienst of preek zijn, maar ook in mijn eigen stille tijd of ’s nachts. Vaak komt er dan ook een Bijbeltekst in mijn gedachten. Wat God mij laat zien of horen verwerk ik vervolgens in een schilderij, tekening of gedicht. 

 

Bij deze wil ik graag twee van deze schilderijen met jullie delen. Misschien dat God hier doorheen ook tot jou wil spreken?

 

Er werd mij gevraagd om een schilderij te maken voor de Paasdienst, over het Kruis. Ik liet mijn gedachten hierover gaan en langzaam vormde zich dit beeld, wat mijzelf en andere raakte. 

 

De voeten van deze man zijn gebonden; hij draagt een grote last. Toch loopt hij naar het Kruis, waar hij al zijn zonden en lasten neer kan leggen. En daar wachten de armen van Jezus op hem, om hem op te vangen en te omhelzen. Ja, Hij wacht altijd om jou met open armen te ontvangen! Kom!

 



Zijn woord voor jou!

2 Cor. 5:1,8 “Wij weten immers dat, wanneer ons aardse huis, deze tent, afgebroken wordt, wij een gebouw van God hebben, een huis niet met handen gemaakt maar eeuwig in de hemelen... Wij hebben goede moed en wij hebben er meer behagen in om uit het lichaam uit te wonen en bij de Heere in te wonen.”

 

Dit schilderij heb ik gemaakt naar aanleiding van een droom die ik ontving in de periode dat mijn moeder kanker had. Ik zag allemaal tenten, waarvan er één helemaal kapot was. Hierbij stond iemand midden op de weg met haar armen omhoog. Ik keek naar boven en zag het hemels Jeruzalem met het opschrift ‘Thuis’. Toen ik wakker werd, dacht ik gelijk aan 2 Corinthiërs 1, vers 5 en 8. De droom en tekst gaven me rust en een gevoel van acceptatie.